8 tips til aktiviteter i påskeferien

12.03.2022

Med blå himmel, sol og snø tilbyr Trysil påskeaktiviteter for hele familien. Her er åtte av mange fine aktiviteter du finner i Trysil i påsken!

Tidligski

Tidligski

Det å starte dagen med skiklær, nypreparerte og svarte bakker i Høgegga klokka sju på morgenen er noe helt eget. Kroppen våkner skikkelig og du kan avslutte turene med en deilig frokost på Marielles.

Tidligski i påskeuken (uke 13) er onsdag, torsdag, fredag og lørdag med oppmøte senest kl 07.00 ved T7 Sindretrekket på Turistsenteret eller F7 Stormyra på Høyfjellsenteret. Heisene går slik at deltakerne kan ta seg til Høgegga. Tidligski er inkludert i ditt ordinære skipass så dette trenger du ikke egen billett til. Dersom det skal nytes en frokost på Marielles koster dette 150 kr per person og må forhåndsbestilles senest dagen før klokken 16.00

Langrennstur 

Familietur langrenn 

Påskeferie er for mange ensbetydende med deilige langrennsturer, solkrem på nesetippen, kvikklunsj og kakao. I Trysil er det mange turmuligheter. I og rundt Trysilfjellet, Ås, Bittermarka og Trysil-Knuts Fjellverden er gode tips. Følg med på prepareringen av langrennsløypene her.  

Trysil har 150 kilometer med preparerte langrennsspor i og rundt Trysilfjellet. Totalt i Trysil er det 500 kilometer. Vi vil anbefale å legge langrennsturene til høyfjellet, så nære sola som mulig på de fine dagene. Løypene er lett tilgjengelige og fine for både store og små. Ellers er det spesielt fint og solrikt på Fageråsen, og Skurufjellrunden er en fin familietur. Pakk med sekken og ta med mat, sitteunderlag og en spade til å grave grop.

Tips til langrennsturer for hele familien!

God tur! 

Tur til Brannvakthytta

Brannvakthytta

Brannvakthytta finner du på Trysilfjellets høyeste punkt, 1132 moh. Det er enkelt å ta seg dit fra toppen av F2 Toppekspressen og S1 Skihytta Ekspress dersom du allerede har skipass. Pakk med kakaoen og sitteunderlag i sekken, sett dere på 1132, og nyt utsikten. 

Isfiske

Isfiske

Uansett om du drar på isfiske alene eller med familie og venner vil det alltid gi en kjempeflott opplevelse, samt at det noe som passer for alle aldre. I Trysil har vi mange innsjøer og vann å velge mellom som passer ypperlig til isfiske. Erfarne guider vet hvor fisken står og kan hele tiden gi deg hint og hjelpe deg med utstyret. Booker du isfiske med guide vil du få hjelp med å skaffe fiskekort, isbor og annet fiskeutstyr, noe varmt å drikke og et varmt måltid rundt bålet. 

Booking og mer informasjon om isfiske

Kjelkebakke

Kjelkebakke i Fulufjellet

Prøv en opplevelse utenom det vanlige i påsken. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet, hele 1600 m lang. En morsom aktivitet, er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Det er kun en person som har plass på hver kjelke, og aldersgrense er 10 år.

Les mer og bestill kjelke her

Shopping og kafé

Shopping

Butikkutvalget i Trysil er ikke mye dårligere enn i byene, men servicen er ofte bedre. Både hytteeiere og andre tilreisende setter pris på å gjøre sine innkjøp i Trysil - enten på Trysilsenteret eller i en av bygdas mange koselige butikker.

Kafébesøk er også et høydepunkt i påskeferien. Mange steder har gode kaker. Kort og Godt eller Husets Kafé midt i sentrum er de kaféene som kanskje passer best som pausested når du er på shopping i sentrum.

Lunsj i solveggen

Lunsj i solveggen

Sol, god lunsj, kakao, kvikklunsj og appelsin roper perfekt påskefering. Ta med deg familie eller venner på lunsj i solveggen til de fine resturantene vi har her i Trysil. Avbildet ser du solveggen til Resturant Fjellroa som ligger midt i bakke 53 i Fageråsen. De tilbyr burgere, asiatiske bowls, wraps, flere ulike fatøl, vin, stort utvalg av kaffe, kakao, bakverk og fantastisk utsikt. 

 

Påskemiddag

Påskemiddag

En bedre påskemiddag servert? I Trysil har vi opptil 30 ulike resturanter å velge mellom. På alle resturantene finner du varierte og gode påskemiddager, disse befinner seg på turistsenteret, i fjellet, i Fageråsen og nede i sentrum. God fornøyelse!

Flere nyheter

  • 25.03.2021

    Siste nytt fra SkiStar

    Vi er straks inne i påskeuka, normalt en av de største ukene i sesongen. Det er kommet nye nasjonale anbefalinger og lokal forskrift som vil prege noe av påskefeiringen. 
  • 24.06.2021

    Det du trenger å vite om påsken i Trysil

    Årets påske blir spesiell – også i år. Heldigvis er skianlegget, nesten alle aktiviteter, butikker og spisesteder åpne. Vi skal tilrettelegge for en fin påskeferie for alle gjester, hyttetryslinger og tryslinger som er i Trysil. Her finner du...
  • 24.11.2021

    Høyt servicenivå med sykkelpass

    Sju år er gått siden spaden ble satt i jorda i Trysil Bike Arena. Hvert år siden starten har dyktige stibyggere sørget for at stisykling troner på aktivitetstoppen i Trysil, med hele 40.000 byggetimer bak seg. For å videreutvikle gjesteservicen...
  • 06.03.2021

    På ski for første gang

    I desember gikk vi ut med en etterlysning: Er du født uten ski på beina og vil til Trysil på en drømmeferie og lære deg å stå på ski. Over 2.700 personer søkte, og nå har vinneren vært i Trysil. Se hvordan det gikk da Siri Glad Hauge fra Porsgrunn...
  • 02.03.2021

    Langrennstur med hele familien

    I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 
  • 17.02.2021

    Ferieperler med Gaute Grøtta Grav

    Gaute Grøtta Grav har testet ut ulike aktiviteter som finnes i Trysil og filmet det til serien sin Ferieperler. 
  • 10.02.2021

    Gavetips til morsdag og valentines

    I år er søndag 14. februar en spesiell dag. Den markerer morsdag, valentines og fastelaven på en og samme dag. Vi har i den anledning samlet våre beste gavetips!
  • 18.01.2021

    Hele 2.753 søkte på «nordmannen født uten ski på beina» - nå er valget tatt

    Vinneren av «Jakten på nordmenn født uten ski på beina» er kåret. Se hvem som aldri har stått på ski og dermed vant drømmeferie til Trysil.  
  • 07.01.2021

    Petit Interiør

    Celina Lindeborg har vært glad i farger og det estetiske hele livet. I april 2019 så hjertebarnet Petit Interiør dagens lys i Trysil.   Som utdannet skredder og gardsjente med en forkjærlighet for treverk, gir Celina nytt liv til både hus, hytter ...
  • 21.12.2020

    Tips til fantastiske jul- og nyttårsopplevelser i Trysil

    Skal du tilbringe jul og nyttår på fjellet i år? Her er de beste tipsene til en opplevelsesrik juleferie i Trysil. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >